På förekommen anledning vill jag att vi pratar om Robert Wells. Att även han är lika gammal som Lasse Kronér lägger vi åt sidan, åtminstone tillfälligt. Anledningen till att vi måste prata om Robert Wells nu är maträtterna “Boogie-Woogie burger” och “Chicken Wrhapsody“.
Rätterna presenteras med recept i senaste numret av ICAs tidning Buffé i ett reportage om hur Robban och hans familj gör när de har grillfest, och på hemsidan får man följa med “bakom kulisserna” när Robert Wells med familj grillar på ett tak.
Att det är Robert och frun som “bjuder in till grillfest” fast det är på “redaktionens fina terrass” är inte det största mysteriet. Det kanske största mysteriet är ändå att han tvångsmässigt måste spela keyboard medan han grillar.Jo, ett litet keyboard på ett ställ ska vara med när det grillas, annars är det ingen äkta grillfest Wells-style. Och gärna en värmelampa bredvid så att man inte fryser när man spelar boogie-woogie-versioner av klassisk musik medan kolbriketterna glöder. Rhapsody in grill, damer och herrar. På ett tak.
Ber också att få ta tillfället i akt och bjuda på ett citat:
– Det blir en typisk Rhapsodykonsert, men om jag ska säga något om hur den sticker ut så tror jag det är att vi vågar gå lite på djupet i år – det ska till exempel verkligen vara funk och latin när vi kör sånt, det ska svänga på ordentligt hela tiden, säger Robert Wells.
Och ett sista, avslutande sådant:
TT Spektra: Vad har publiken att vänta sig i sommar då?
– Det blir lite Grieg, lite boogie-woogie, jazz, etno, funk och rock, avslutar Robert Wells.
Ps. Tack Joel, för att du tänkte på mig när du läste senaste Meny och såg Robert Wells med grillspade. Det uppskattar jag mycket.
- Postad 2011-05-18
- av Jazzhands
- Kategori Uncategorized
- Kommentarer: 5
Recent Comments